tysdag 4. mai 2010

Songpan

So er eg nesten komen til fjells. Siste dagane har vore opp fr[ l[glandet og innover p[ diverse vegar. Omr[det eg har sykla i er det mest r[ka i jordskjelvet i 2008 her i Sichuan, og det meste vart oydelagt den gong. Alle vegar rasa ut eller det gjekk store jorskred over. No er det muleg [ komme seg greit fram men vegen er som( og er) ein vegarbeidsomr[de, samanhengande 200 km. Det blir flott ny veg, men no er det sorgeleg med stov eller gjorme(alt etter vaer) og trafikkorkar. Tungt [ sykle.

Med ein gong eg kom inn i fjella s[ var det spor etter jorskjelvet. Store jorskred fr[ fjellsidene. Desse var storre og storre innover og til slutt var det samahengande skred p[ begge sider av dalen, og i sidedalar. S]g heilt forferdelg ut, som om fjella blodde.
Det var og s[ trongt tronge dalar att det var skummelt nok i seg sjolvt. Vidare kom vi til ein by som var episentret i jorskjelvet og her var alt under oppbyggging. Heile byen vart bygd fr[ grunnen.
Og midt opp i dette s[ budde dei som skulle flytte inn i brakker. Planla [ overnatte her men kjende meg litt malplasert av [ sporre etter hotell her i denne byen. Hotellet l[g knust midt i byen..
S] eg sykla vidare og etter ei stund i regnet s[ fekk eg meg eit rom som eg overnatta.Etter ein laang dag. God seng med varmelaken vertinna i huset hadde sett p[ "god gjennomsteikt' gjorde att eg sovna i 7 tida p[ kvelden. Vakna heldigvis midt p[ natta og fekk sl[tt av uvesenet.
Ikkje so mykje ] sei om turen oppover, eit dalfore som var breidare og gronnare, nybygging og optimisme.

Kviledag her i Songpan. mat og turist.

http://www.flickr.com/photos/arvet/sets/72157623811206069/

Klikk p[ "Slide Show" eller ein knapp som liknar p[ ein lysbildeskjerm for [ f[ store bilder.

Blogg via epost