søndag 25. januar 2009

Vientienne - Lao PDR

Fra Arve paa tur.


Ein ting er det ] reise inn i Laos, ein anna ting er [ gjere det p[ sykkel. Ville [ ta b[t over elva men dette gjekk ikkje for 'Farranger' som meg. Nei-nei. Sykla s[ opp til Friendship Brigde 2, men dei ville heller ikkje sleppe meg over, m]tte ta buss eller leige bil over. Kun bilar fek lov [ koyre over den 1,6 km lange brua. Etter ] ha virra omkring inne p[ tollstasjonen so vart eg kalla attende, etter ei stunf fekk eg krysse i saman med ein flokk digre Harley motorsyklar (storre enn bilen til Arno!). Hadde Visa klart men m[tte likevel betale 40 Bhat for 2 stempel i passet...

Etter \ br[tt ha oppdaga at det er hogrkoyring bar det inn i Savannaketh. den nest storste byen i Laos. Var som ein sovnig landsby med l[ge hus og mange gater utan fast dekke. Moderne hus og kolonitid i lett blanding. Ein by [ kvile i ein dag. Overnatta i eit hus bygf av tre for fyrste gong p[ lenge. Ein flott gammal villa i teak. Luftig og flott p[ foremidagen, men ganske lummer p[ ettermidagen. Og dagen gjekk med til [ sykle omkring [ sj[ p[ folkelivet i gatene. Noko som var einaste turistaktiviteten der s[g det ut til. Jau det var eit dinosaur museum der og, men...

Neste dag var det Baguettar p[ hjornecafe med eggerore, salat og chilisaus. Og CoffeLao :-) Eit STOR forbetring i forhold til Thailand. Der [t dei ofte ris og kylling til frukost. Ikkje noko for meg.

Vel so bar det nordover p[ Highway 13, som fekk fast dette i 2001 eller noko slikt. Og dei fleste vegane som gjekk ut til sides var grus/leire eit par med dekke og nokre som passa best for 4WD eller hest. Dette er hovedvegen p[ langs av Laos og det er meir trafikk i Jostedalen ein dag i mai/juni. Kunne ofte sykle [laeine utan bilar ellr mopedar eller hus. Og det var godt!
Framme i Thakek p[ kvelden og ein obligatorisk Laobeer p[ elvebredden.Neste dag opp til eit vegkryss i ingenmannsland. Overnatta p[ ein tvilsomt stad. Kareoke og festt til langt p[ natt. Hektisk aktivitet rundtomkring(forsika meg om att dora var l[st ja.). Trakka viare til Paksang og ei husklynge langs vegen. Og til slutt inn i Vientienne. Lit meir trafikk inn i byen men ikkje mykje. Sykla forbi ein triumfboge? m[tte sj[ to gonger. Jau men i Laostil. Vart ikkje bygd av dei Franske, men relativt nyleg. Sementen skulle eigentleg brukast til ny rullebane..

Skal slappe av og lese nokre dagar. Det er behageleg hengekoye p[ verandaen i Vertshuset der eg bur. KJem til [ tilbringe litt tid der. Skal soke om Visa til Kina, og ventar p[ pakke med telt og anna.

Jepp tid for hengekoye, bok og Laocoffe

7 kommentarer:

 1. Høyrest bra ut med bok i hengekøye og laos rundt! Hugse å slappe av innimellom veit du :-) Gledar meg til biletframsyning når du kjem heim frå eventyr!
  Kjellrun i snøen- brrrr

  SvarSlett
 2. Jepp ser ut til att det blir avslapping no.... Fekk sendt ei pakke fr[ Norge med telt og kokar mm. Poste Restante. Det ser ut til att pakka var her p[ torsdag, men i dag er ho br[tt i Amsterdam... Alt var rett adressert... Kan vere returnert til Norge.. Og ingen veit noko som helst som vanleg.

  SvarSlett
 3. Ni hao!
  Sprekt å farta rundt i Asia på sykkel. Flotte bilete og morosam lesing - fin og brun er du blitt óg. Vi i gamlelandet smører ski og sliper skøyter og kosar oss med vinteren. Gler meg til å lesa om opplevingar i Kina. Blir det noko Tai chi på deg?
  Brita

  SvarSlett
 4. Hei, ja det var no ikkje så vanskelig med den blogginga heller.
  No skal eg setje meg til å lese om alt du har opplevd, og denne første episoden, som eg reknar med er det du sist skreiv inn, ser mest ut som om du er i ein roman av Kipling eller ein annan eventyrar tilbake i den tida vi alle drøymer om.
  Eg misunner deg djupt og inderleg, og du er ganske så modig og galen for å vere ein i vår tid.

  SvarSlett
 5. Hei Brita!
  Blir ikkje so mykje Tai Chi p[ meg men det blit tid til meditasjon innimellom. Eller ruslar og g[r dagane, snart 2 m[nader p[ tur..saknar snoen litt.. Sol kvar ein bidige dag er litt kjedeleg.

  SvarSlett
 6. Vel, dette er ikkje so vanskeleg. Berre onske, ville og gjore....

  I ganske so sm[ dosar, Lett!

  SvarSlett
 7. Hei igjen!
  Skikkeleg kjedeleg med sol kvar dag, ja! Her er det -14 om dagen, ikkje særleg med tosifra blått for ein frosen midtresogning. Elles er eg imponert, sprekt å sykla rundt i indre (og ytre) Asia. God tur vidare!
  Brita

  SvarSlett