tysdag 14. august 2007

Keylong

No har vi kviledag her i Keylong og godt er det. Har vore hektisk sidan eg kom til India.
Turen opp til Manali tok berre 11 timar noko som var meir enne nok. I Manali stoppa vi berre over natta slik at vi fekk sett saman syklane att og sove ei natt. Og vi sette avgarde ein dag f/r planen. Turen opp til Rothang La var ein brutal start, vi hadde 5 km med lett stigning og so var det rett opp til 4000 m ( fraa 2000). Vegen opp var daarlegare enn venta men stor stein og gjormpolar i vegen som vi matte vasse i gjennom. Eg sykla med SPD for fyrste gongen og klarte aa velte midt ute i ein slik p/l. Eg slo meg heldigvis ikkje for det var 30 cm djupt, og eg vart ikkje saerleg blaut for det va ein ein heiagjeng pa 50 turistar som heia paa meg... Ja-ja...
Paa vegen opp overnatta vi i Marci i eit faelt rom. Lite s/vn. Trafikk heile natta og rommet var fullt av rotter som kravla omkring. Hoyrde dei tasla omkring ved sidan av meg i senga. Men ein orkar ikkje bytte rom midt paa natta i regnvaer.

Neste morgon bar det viare opp til toppen av passet( Etter at eg hadde klart aa tygge ut ein plombering under frukosten) Vegen opp var ganske lettsykla av denn enkle grunn at TATA lastebilar skal kunne kome opp med med tung last. So det saag kort ut men det var langt aa sykle. Passet var ikkje noko saerleg. Fullt av i ndiske turistar i Mollspiste pelsar og turistsjapper. Rideturar for dei som ville det, sirkus.

Ned paa andre sida var det 22 km for 600 hogdemeter med "annlegsveg". Lang og kjedeleg nedkoyring. 1,5 time med bremsing...

Vi overnatta i Sissu og sykla vidare til Keylong her vi er no. Og alt no faaar vi ein forsmak av Ladakh. Lite vegetasjon og meir "fjellete" . Mindre India og meir Tibet.

Var og ein tur til tannlegen her i byen. Hadde STORE sommarfuglar magen daa eg reiste til byen sjukehus. Maate vente ein time for eg slapp til.
Dora inn til tannlegen var ikkje stengt, berre eit skjembrett framfore stolen, so det sag skummelt ut og det gjekk ein kar rundt der inne som hadde passa betre paa eit gatekjokken. Han haandterte alt utstyren som om han steikte hamburgarar.

Mne du eg slapp inn bak forhenge so viste tannlegen seg aa vere ein svaert so mild og snill kar. (Skulle onske vi hadde slike Heime) Han kunn desverre ikkje gjere noko med tanna, berre runde kantane. Som sagt so gjort. Ikkje gjorde det vondt, berre litt uvante omgivelsar.

I morgon syklar vi vidar til Leh, og vi er framme om ei vekes tid.

Viss de vil sjaa ruta kan det laste ned Google Earth link her:

http://snipr.com/1p6a7-dda1rl