onsdag 7. januar 2009

Bangkok. Del 1 av reisar er over.

Fra Arve paa tur.


So er eg endeleg her i "City of angles" som Bangkok eigentleg heiter. Det rette navnet har 14 ord. So difor Bangkok.

Bur no naer Hau San road og dette er nr 1 n[r det gjeld turistomr[der i Thailand. Faelt p[ mange m[tar mein heilt ok etter nokre dagar. Mange turistar, lys og neon overalt. Pizza, internett, ATM, laundry, hoteller, 7-Eleven. Alt er her.
So viss ein held ut med sirkuset so er det greit. For kaffien er god, maten likes[ osv. Litt som [ ha ein termostat. Stress og initiativ ligg p[ ein passe l[gt niv[ n[r ein er tilvent.
I dag har eg berre tufla omkring og ete godt mat medan eg ventar p[ Visa til Laos. Og provar [ finne ut korleis eg skal f[ eit brukande Visa til Kina. F[r berre 1 m[nad her i Bangkok for tida...

Turen opp fr[ Cumpong gjekk greit. Motte ein del rare folk. Litt overraska over [ finne ein hotellvert med 12 [rs fartstid i SAS Catering p[ ein av dei minste stadane eg har besokt. Eller ein Amerikanar som var gift med ei thaidame og budde inne i jungelen. Kjente godt til "The Norsemen" fr[ oppveksten i Wisconsin. Sjolv var han 1/4 finsk same og finne + noko tysk som han sa. Snakka i veg om ei av sine flottaste togreiser: Oslo-Bergen -Oslo ( p[ 60/70 talet tippar eg). Var invitert til [ overnatte hos denne familien, men eg var i farten og trakka vidare.
Vidare oppover so vart det meir og meir pakke-turistar , og eigarar av leilegheiter. Langs motorvegen var det skilt p[ Norsk og Svensk som lokka med hus og heim i Thailand. Sykla nedom ein slik plass for [ over natte men det var ikkje hoteller som var i drift! So det var berre [ snu sykkelen og sykle 4 km opp til motorvegen att.
I Hua hin byrja det [ tjukne til med skandinavar og det kjendest ut som ] vere p[ Karl Johan til tider. Og eit godt fesj[ var det og. Handlegater og store hyttebyar med vakter utanfor og hoge gjerder. Hoteller p[ 20-30 etasjar.
Kjedeleg dag opp til Cham Am. Vel skulle egentleg lenger men orka ikkje [ sykle lenger p[ motorveg meg tung trafikk p[ eine sida, sinte bikkjer p[ andre og sola steikande i nakken. Ein kjapp sving ned til stranda og avslapping.
Neste dag tog inn til Bangkok. Meir behageleg og absolutt mindre risikablet. Men ein togtur p[ 3 timar vart til 6, og eg kom fram i morkret att.

No er fyrste del av turen gjort. ca 2200km. Og eg gledar meg meir til resten. Kaldare klima, fjell og sno er meir min stil. Vart aldri heilt komfortabel med [ sykle i 35 grader og sterk sol.

2 kommentarer:

  1. Hei Arve, godt nytt år!!
    Ser ut som om du opplever bra mye for tiden.

    Fine bilder. Likte Annanas-huset best.

    mvh Mr Dinger

    SvarSlett
  2. Hei!
    Tenk to dager før du kom til Penang (i følge bloggen), Georgtown var det 6 andre bleike jøstedøler som bodde to netter i samme by. På et merkelig hotell dreve av 4 gamle menn midt i Chinatown. Det hadde jo vært moro og truffet deg på gata, men vi visste ikke at du var i Malaysia før vi var vel heime igjen den 5. januar. Så forresten bare to sykkel-turister de 4 ukene vi var i Malaysia, så det må være en sjelden rase. Vi hadde ellers en kjempefin ferie. Fint land å feriere med 3 generasjoner og ryggsekk. God tur videre! Hilsen Trine og Åne i Prestgarden

    SvarSlett