fredag 19. desember 2008

Paulo Penang - Gorgetown

Fra Arve paa tur.


Har hatt eit par kviledagar og det har vore litt godt ja. Deler av kropen treng kvile og det er ikkje beina det er snakk om. Turen opp fraa Melaka har blitt betre og betre. Alle desse uendelege plantasjane maa vike plass for jungel og sletteland. Stoppar litt i kvar by men det blir ikkje alltid so mykje tid eller vilje til aa gjere alle turist tinga. Det er jo litt begrensa kor mange Victoria's klokketaarn ein orkar aa sjaa. Eller byggningar fraa kolonitida?
Det er som gjer det triveleg aa reise er dei rare mota med mennsker langs vegen eller paa ein kafe.Td risbonden som eg motte langs vegen og snakka med ei lita stund. Han hadde fiske som deltids jobb, og fanga desse i elvar og kanalar inne i jungelen. Eller hotell resepsjonisten som hadde blitt rana litt for ofte og hadde fatt installert eit gigantisk jerngitter(rustfritt staal) foran inngangsdora. Slik att kvar gong noko skulle inn eller ut so var det fram med ein diger nokkel og opne. Men han var triveleg som faa. Om morgonen daa eg skulle reise fekk eg s[t kaffi og steinharde kjeks :-)!
Her i Penang har eg sjekka over sykkel og slappa av og slova litt. Chinatown er ein back-packer turistgetto. Masse god mat og kafear. Har vore paa Penang Hill i dag, med eit gammalt "alpetog" OK men litt for mykje stress paa ein kviledag. I morgon fer eg nordover og er vel inne i Thailand om 3 dagar.

Viss det vil sjaa bilder so klikk paa linken Arve paa Tur

3 kommentarer:

  1. Å, gler meg til eg skal på tur! Sjølv om det ikkje er like eksotisk i Davos?? Fortset å skriv, spennande å høyre kva du opplev! God tur vidare!

    SvarSlett
  2. Du stiller onkel reisande Mac i skuggen!

    SvarSlett
  3. Jepp eg skal forsette aa skrive aa reise ei stund til.

    SvarSlett