tysdag 4. mai 2010

Songpan

So er eg nesten komen til fjells. Siste dagane har vore opp fr[ l[glandet og innover p[ diverse vegar. Omr[det eg har sykla i er det mest r[ka i jordskjelvet i 2008 her i Sichuan, og det meste vart oydelagt den gong. Alle vegar rasa ut eller det gjekk store jorskred over. No er det muleg [ komme seg greit fram men vegen er som( og er) ein vegarbeidsomr[de, samanhengande 200 km. Det blir flott ny veg, men no er det sorgeleg med stov eller gjorme(alt etter vaer) og trafikkorkar. Tungt [ sykle.

Med ein gong eg kom inn i fjella s[ var det spor etter jorskjelvet. Store jorskred fr[ fjellsidene. Desse var storre og storre innover og til slutt var det samahengande skred p[ begge sider av dalen, og i sidedalar. S]g heilt forferdelg ut, som om fjella blodde.
Det var og s[ trongt tronge dalar att det var skummelt nok i seg sjolvt. Vidare kom vi til ein by som var episentret i jorskjelvet og her var alt under oppbyggging. Heile byen vart bygd fr[ grunnen.
Og midt opp i dette s[ budde dei som skulle flytte inn i brakker. Planla [ overnatte her men kjende meg litt malplasert av [ sporre etter hotell her i denne byen. Hotellet l[g knust midt i byen..
S] eg sykla vidare og etter ei stund i regnet s[ fekk eg meg eit rom som eg overnatta.Etter ein laang dag. God seng med varmelaken vertinna i huset hadde sett p[ "god gjennomsteikt' gjorde att eg sovna i 7 tida p[ kvelden. Vakna heldigvis midt p[ natta og fekk sl[tt av uvesenet.
Ikkje so mykje ] sei om turen oppover, eit dalfore som var breidare og gronnare, nybygging og optimisme.

Kviledag her i Songpan. mat og turist.

http://www.flickr.com/photos/arvet/sets/72157623811206069/

Klikk p[ "Slide Show" eller ein knapp som liknar p[ ein lysbildeskjerm for [ f[ store bilder.

Blogg via epost

2 kommentarer:

  1. Flott aa lese om! Kor gaar ferda vidare? Er du paa veg til Lanzhou eller rett line til Urumqui? Fine bilete, sjoelv om motiva er nedslaande med så mykje oydelegging. Saa fine vegar dei har i China. Kvifor har ikkje vi sleke vegar? Er det for mykje SV'arar rundt i kring? Fortel meir!

    SvarSlett
  2. Bra at du er ute i verden og kan fortelje til oss heime :-)
    God tur vidare!
    Kjellrun

    SvarSlett