søndag 22. februar 2009

Har lasta opp bilder

Fra Arve paa tur.

2 kommentarer:

 1. Arve!
  Moro å følge med på bloggen din....særleg om Laos. Ikkje mange frå Jostedalen som har vore der. For ein som var med i demonstrasjonstog på 70-talet for VietCong, Laos og mot amerikansk imperalisme er dette særs interessant lesing. Eg kjem aldri dit, difor er det ekstra morosamt å følgje med. Korleis er folk,land? Eg hugsar Krukkesletta, der var det harde kampar. Kor er det? Har du vore der? Kva meiner folk i dag om det som skjedde den gong? Fortell meir! Vis meir bilete!

  Morten Simonsen

  SvarSlett
 2. Hei!

  Er no i Jinghong 3 dagar inne i Kina, so det blir ikkje so mykje meir om Laos for eg kjem heim. Men Laos er i rivane utvikling og komunnismen er p[ full fart inn i kapitalismen..

  Hjelpeorganisasjonar kappst om [ hjelpe ser det ut til. Turistane stroymer til, masse er bygd opp omkring dette. Og som alle andre stader er det dette som skal redde verden..
  I dei meir sentrale strok skjer utvikliga fort, nesten ingen som syklar lenger, berre turistar. Alle hart jo moped eller kanskje ein flunkade ny Hilux eller Land Cruiser.

  Og siste Indokina krig har jo sett spor etter seg. Dei er jo enno farleg ] g[ utanfor sti og veg mange stader. Det ligg flystriper og anlegg her og der. Ruinar etter bombing og.
  Laos er jo det landet som er mest bomba i verden utan samanlikning.
  Og enno finst det Hmong soldatar oppe i fjella sjolv om dei blir faerre for kvart [r som g[r. Dette var USA sin alierte i siste krig. Desse har vore jakta p[ sian 75 b[de fr[ Vietanam og Laos... Dei skaut 2 Sveitsiske syklistar som provde [ ta bilet av dei i 2005.
  Men det g[r nok rette vegen for Laos. Ellers lagar dei sabla godt ol i Laos - Beerlao.
  Det [leine er verdt ein tur for mange av kafe-kommunistane i dalen :-).

  SvarSlett